Kezdőlap

Kedves Blogolvasó!

A pénzügyi világban forradalmi jelentőségű változásokat akar végrehajtatni az OECD. 2017. októberétől elkezdődik/elkezdődhet? egy,  olyan nemzetközi adóügyi információcsere, amely átláthatóbbá teheti a nemzetközi pénzügyeket és megakadályozza az adóelkerülést. A tervek papíron már megszülettek, azonban még laboratóriumban sem tesztelték a rendszer működését.

Valami olyanról fogok most írni, amely még nem is létezik a valóságban, de rendkívül élénken foglalkoztatja az üzleti közvéleményt. Én, mint aki majdnem 24 éve vagyok ügyvezető igazgatója az  offshore cégek alapításával és nemzetközi bankszámlanyitással foglalkozó LAVECO Ltd-nek,  a mindennapokban látom az ügyfelek igényeit, kérdéseit, hallgatom a hozzászólásukat, ismerem a véleményüket. A sokéves gyakorlat is azt mutatja számomra, hogy minden törvény annyit ér, amennyit végre is hajtanak belőle. Nem lesz ez másképp az adóügyi információcsere egyezményekkel sem.

A blogom írásához azért kezdtem hozzá, hogy 2017 végéig, vagy talán tovább is, időről időre összegezzem a témával kapcsolatos aktualitásokat és kicsit más szemszögből közelítsem meg a témát, mint azt az elméleti szakemberek teszik.
A blogom archívumában böngészhetnek azon korábbi írásaim között is, melyek a témához valamilyen módon kapcsolódnak.

Érdeklődő figyelmüket előre is megköszönve és várva szíves és remélhetőleg színes észrevételeiket, hozzászólásaikat.

Üdvözlettel:

Váradi László
ügyvezető igazgató
LAVECO Kft