Putin, Merkel, Lady Gaga, Orbán Viktor, avagy 2015 káoszának kulcsszereplői?

Putin, Merkel, Lady Gaga, Orbán Viktor, avagy 2015 káoszának kulcsszereplői?

A Nyugat-Európába a Balkánon és a Földközi-tengeren özönlő menekültek áradata már egy új, modernkori népvándorlás képét kezdi mutatni. Magyarországon, amely eddig nem volt kitéve ekkora nyomásnak, naponta mintegy 3000 menekült érkezik Görögország, Macedónia és Szerbia felől. Európa vezetői tehetetlenek, az európai politikusok össze-vissza kapkodnak és messziről látszik, hogy nem urai a helyzetnek. A nagy többség (bár ki tudja?) szerint be kell engedni a menekülteket. A német kormány, Merkel asszonnyal az élen, a befogadás mellett kardoskodik, még akkor is, ha a német társadalom ettől nem tör ki örömujjongásban. Felmerült a kvótarendszer lehetősége is. A keleti országok viszont ezt nem támogatják: szerintük nekik nincs anyagi lehetőségük befogadni ezek közül a menekültek közül egyet sem. A leghatározottabb a magyar álláspont. Magyarország, amely a leginkább szenvedője a folyamatnak, – hiszen itt lépnek be az EU-ba a menekültek – már nem tudja kezelni a helyzetet. Erre sem forrásai, sem infrastruktúrája nincs az országnak. Az EU viszont nem nagyon siet Orbán Viktor miniszterelnök segítségére. Sőt, ellenkezőleg; mindenféle szankcióval fenyegetik a magyarokat, ha ismét az „unortodox” álláspontot képviselik menekültügyben, nem szolidárisak és szembe mennek az EU állásponttal. Ami számomra nem érthető, hogy pontosan mi is az.

A 175 kilométernyi NATO-drótkerítés már elkészült a magyar-szerb határon. Év végéig egy 3 méter magas kerítés is felállításra kerül. A menekültek azonban jönnek, nap mint nap özönlenek. Zsebükben több ezer euró készpénzzel és a legújabb navigációs eszközökkel, mobiltelefonokkal felszerelve. Kik ők pontosan, csak a Jóisten tudja: a háború elől menekülő szegény szerencsétlenek, a jólét reményében útra kelő szerencsét próbálók, vagy esetleg az Iszlám Állam terroristái??? Kérdőjelek… Egy káosz kérdőjelei.

1456-ban Hunyadi János Nándorfehérvárnál megállította a törököket. Talán kevesen emlékeznek rá, hogy ennek a csatának a tiszteletére rendelte el a római pápa hogy délben meghúzzák a harangokat, mivel délben ért véget az ütközet. A nándorfehérvári diadal akkor 70 évre megállította a törököket, Európa megmenekült. Vajon sikerül-e ez a bravúr az európai vezetők támogatása nélkül Orbán Viktornak?

A nyugati világ súlyos értékválsággal küzd – állítja Vlagyimir Putin. Az orosz elnök szerint a hagyományos kulturális és művészeti értékek helyett értéktelen vackokon nevelődik fel és szocializálódik az emberiség egy meghatározó része. A nyugati értékrendben a hagyományos családmodell szerepének hangsúlyozása is egyre inkább háttérbe szorul. Ehelyett elismerik és támogatják az egyneműek házasságát, s ezzel a homoszexualitás terjedését. Mozart helyett ma Lady Gaga képviseli a zenei „Istent” a fiatalok szemében.

Az orosz elnök a világot irányító pénzügyi elitet sem kíméli. Szerinte ne beszéljen társadalmi szolidaritásról az a 300 amerikai oligarcha, akiknek tulajdonában összesen több mint 2300 milliárd dollár van. A pénzügyi elit célja a mértéktelen harácsolás, újabb és újabb bankautomaták felállítása világszerte a profitszerzés érdekében. Miközben naponta tízezrek halnak éhen Ázsia és Afrika szegényei közül az élelmiszer és az ivóvíz hiánya miatt.

De vajon ez a pénzügyi elit le akar-e mondani egyetlen centről is az orosz elnök javára? Akarják-e, hogy az ő bankjaikban elhelyezett dollár százmilliárdok visszakerüljenek Oroszországba, mint ahogyan azt az orosz elnök szeretné?

Akkor viszont 2018 októberében odateszik majd tálcán az orosz adóhivatal asztalára ezeket az adatokat, amelyből az oroszok szabadon megtudhatják, kitől is szedhetnek be egy kis adót?

Kérdőjelek… Egy káosz kérdőjelei.